Vi är många som älskar betting som hobby, men att byta bettingsida kan vara krångligt och tidsödande. Men nu har marknaden förändrats så att du kan registrera dig hos många bettingsidor utan krångliga konton. Vissa tycker om att följa den lokala fotbollen eller ishockeyn och samtidigt försöka överlista spelbolagens oddssättare. Andra söker igenom hela internet efter information som kan ge dem en edge och räknar sedan på sannolikhet och utfall. De allra flesta tycker dock om betting för den extra kryddan som det ger när man av en händelse tittar på en stor match i antingen Sverige eller i utlandet.

Gemensamt för alla dessa spelare är dock att det ibland kan upplevas krångligt att börja spela hos något av de etablerade bolagen. Processen som det innebär att öppna ett konto kan ofta ta rätt lång tid då spelbolagen noga måste kontrollera vem det är de har att göra med. Identifieringsprocessen är väldigt viktig för alla spelbolag och något som man i viss mån som spelare måste ha förståelse för. Dock finns det numera en lösning på problemet där man som spelare kan betta helt utan att registrera ett konto hos spelbolaget. Detta samtidigt som spelbolaget i fråga kan vara helt trygga med att du är just den som du utger dig för att vara.

Sveriges unika identifieringssystem ger spelarna fördelar

Sverige har något så unikt som ett etablerat system för identifikation över nätet. Något som nu även spelbolagen lärt sig att utnyttja. Sedan en tid går det att spela hos många spelbolag helt utan att registrera sig. Betting utan konto blir möjligt genom att spelbolagen använder sig kundernas så kallade e-legitimation för identifikation. Genom en tredje part som Trustly är det numera möjligt att med bara några klick identifiera sig och börja spela.

Att betting utan konto numera är möjligt även hos de mer etablerade spelbolagen har gjort livet mycket enklare för spelarna och möjligheten att snabbt komma igång med sitt spel är idag en helt annan än den var för något år sedan.