Stora turneringar som fotbolls-VM, fotbolls-EM eller ishockey-VM innebär inte bara en massa spännande matcher. Det innebär som regel också att spelbolagen satsar lite extra på olika former av kampanjer och erbjudanden. För den som som håller ögonen öppna under ett VM eller EM går det att hitta en hel del bra och förmånliga bonusar. Vissa av de kan dessutom vara ganska så stora.

Liten insättning – stor bonus

En av de vanligaste bonusformerna är insättningsbonusar av olika slag. Dessa innebär att du får en viss procent av det belopp som du sätter in i bonus. Under de stora turneringarna är det knappast svårt att hitta bra insättningsbonusar hos spelbolagen. Något som blir allt vanligare är att man får 500 kronor i bonus vid en insättning på endast 100 kronor. Med andra ord en bonus på hela 500 procent, vilket får ses som riktigt bra. I samband med de stora turneringarna är det många spelbolag som kör med liknande erbjudanden.

Ett annat vanligt bonuserbjudande är att man får dubbelt upp på sin insättning upp till 1 000-2 000 kronor. Vill man ha mer pengar att spela för är så klart det här en bättre bonus, å andra sidan blir den egna insättningen betydligt högre. En del bolag erbjuder även så kallade freespins tillsammans med en insättningsbonus, som är samma sak som ett visst antal gratisspel eller gratissnurr på olika spelautomater. Vill du veta mer om hur det fungerar med insättningsbonusar och freespins med mera kan du läsa mer hos denna sajten.

Gratisspel

Något som ofta förekommer under stora turneringar är gratisspel. Ibland är de kopplade till vissa specifika matcher, ibland går det att spela på vilken match man vill. Ett gratisspel fungerar på så sätt att om ditt spel inte skulle gå in får du insatsen tillbaka. Hur stort ett gratisspel är kan variera, men oftast ligger de på 200-500 kronor.

Oddsboost

Förhöjda eller “boostade” odds är också något som är vanligt under stora turneringar. Detta innebär att oddsen på en match höjs avsevärt, ofta med ett antal hundra procent. Ett odds som normalt sett ligger på låt säga 1.50 kan helt plötsligt höjas till 6.0.

Oddsboostar förekommer även på större matcher i Champions League, men också på Sverige kvalmatcher till VM och EM. I samband med Sveriges EM-kvalmatch mot Färöarna i september 2019 fanns ett erbjudande om oddsboost, där oddset för svensk seger hade höjts från 1.22 till 6.0. Eftersom Sverige vann matchen innebar detta att vinsten om man satsade 100 kronor ökade från 22 kronor till hela 500 kronor.