Förr i tiden när svenska spel hade monopol på spelandet i Sverige så var det ingen spelare som ens kände till begrepp som bonus inom bettingvärlden. Varför skulle man som ensam aktör betala ut bonusar när spelarna inte hade något annat bolag att välja på?

Med internet så kom även sättet som spelarna valde att spela på att ändras. Spelarna blev mer lättrörliga och det blev snabbt väldigt viktigt för de olika bolagen att sticka ut i mängden. Det enklaste sättet att göra detta på blev att erbjuda olika bonusar för nya spelare. Den vanligaste formen av bonusar, insättningsbonusen är än idag den mest förekommande varianten på en bonus som existerar på nästan alla bettingsidor.

Insättningsbonusen betyder att spelbolaget ger den nya spelaren en matchning på dennes första insättning till sitt nya spelkonto. Ibland ändå upp till 100 % eller mer. Detta gör att spelaren får incitament att välja just ett av de många spelbolagen. Men en insättningsbonus gäller bara för en ny spelare och vad finns det för incitament för en spelare att stanna hos ett bolag när bonusen redan är avverkad?

Många bolag belönar sina trofasta och lojala kunder

När du som spelare letar efter de bästa bettingsidorna så skall du också leta efter dem som erbjuder en bra lojalitetsbonus. Lojalitetsbonus är, precis som det låter, något spelbolagen betalar ut till trofasta kunder. Lojalitetsbonus består ofta i något som brukar kallas freebets vilket innebär att spelaren kan spela upp till och med en viss insats utan att riskera något. Vinner spelarens lag, får denne behålla vinsten. Förlorar de så betalar spelbolaget tillbaka insatsen. Insatsen vid freebets är ofta begränsad.

En annan variant som är populär som lojalitetsbonus är oddsboost. Det innebär att spelbolaget ger dig en utvald match där ett alternativ är högre än det borde vara. Exempelvis får spelaren 10 gånger pengarna istället för 1,5 på att Bayer München vinner sin match.