Oddsbonus är ett vanligt sätt att ge dig som spelare möjlighet att få mer pengar på din insats. Antingen ges oddsbonusar som en insättningsbonus, t.ex. sätt in 1 000 kr och du får 1 000 kr extra att spela för, eller annars så ges en oddsbonus på ett sportspel. Bonusar på sportspel kan skapas genom ett tillskott på oddset. Exempel: du spelar 100 kr på att Liverpool vinner mot Manchester United till ett fast odds, t.ex. 1.50 gånger insatsen, så kan spelbolaget ge en add-on på 0.25 gånger insatsen.

Det medför att du som spelare vinner 1.75 gånger insatsen om Liverpool vinner mot Manchester United. Ibland kallas detta för fet-odds på svenska. Det syftar till att försöka öka det totala spelandet på sportspelen. För dig som spelare är det antingen en form av introduktionsbonus eller en form av lojalitetsbonus. Oavsett konstruktionen av oddsbonus är bonusen en dragare och marknadsförare för att få dig som spelare att använda bonusgivaren som spelleverantör. Vem vill inte ha extra vinstmöjligheter utan att betala extra för det?

Vem kan få en oddsbonus?

Oddsbonusar kan ges till såväl nya spelare som öppnar konto hos spelbolaget, eller till gamla spelare för att öka dess lojalitet och stärka spelbolagets kundstock. Oavsett vilket är det du som spelare som får en större möjlighet att vinna pengar utan att behöva betala pengar för det. Bonusarnas storlek varierar kraftigt mellan olika spelbolag. Ofta faller bonusarna ut successivt genom att de frisläpps till ditt konto efter det att du genomfört ett antal spel eller spel för ett visst värde.

Du kan inte ta ut dina bonuspengar direkt utan först måste de omsättas hos spelbolaget. Förutom att bonusarna ges i form av pengar att spela för kombineras de ofta med olika former av utmaningar och bonuspaket som kan ge free-spins, gratis deltagande i pokerturneringar eller motsvarande. Spelbolagen vill, precis som spelarna, försöka få så stora spelpooler som möjligt eftersom det ger större vinstmöjligheter.